Categorie 2

28 juni '24

Schuimbeton of broodjesvloer

In veel huizen worden nog steeds broodjesvloeren gebruikt, maar schuimbeton vormt eigenlijk een veel beter alternatief. Dit komt door verschillende voordelen zoals de zelfde uitstekende isolatie waarden, het lichte gewicht, de kosteneffectiviteit, de snelle installatie en de potentiële besparingen. Maar hoe geschikt is schuimbeton nu eigenlijk als alternatief voor een broodjesvloer? Blijf lezen om er alles over te ontdekken.

Wat is een broodjesvloer?

Een broodjesvloer is in essentie een vloersysteem dat dient als ondersteuning voor de begane grond. Het bestaat uit voorgefabriceerde betonnen balken, gecombineerd met piepschuim. Meestal wordt hierover een betonnen dekvloer gestort. Echter, is belangrijk op te merken dat broodjesvloeren nog steeds kunnen leiden tot vochtproblemen, schimmelvorming en tocht.

Kosten van een broodjesvloer

De kosten van een broodjesvloer variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals oppervlakte, vulelementen, beton, etc. Gemiddeld kan men rekenen op € 30,- tot € 35,- per vierkante meter, exclusief de kosten voor beton, welke weer afhangen van de bereikbaarheid van de stortplaats en de dikte van de betonvloer.

Alternatief voor een broodjesvloer: schuimbeton

Helaas lossen broodjesvloeren niet alle problemen op, zoals: vochtproblemen, schimmelvorming, tocht en houtrot. Als deze problemen niet tijdig worden aangepakt, kunnen ze in de toekomst voor grote problemen zorgen. Een duurzaam alternatief voor een broodjesvloer is schuimbeton. Schuimbeton voorkomt vochtproblemen vanwege de vochtwerende eigenschappen en het heeft een lange levensduur, verder is het ook kosteneffectief.

schuimbeton alternatief voor broodjesvloer

Wat is schuimbeton?

Schuimbeton is een mengsel van water, schuim, cement dat bestaat uit talloze kleine belletjes. Deze belletjes worden gevormd tijdens het uitharden van het materiaal. Schuimbeton veelal gebruikt voor het vullen van ruimtes zoals kruipruimtes, om schimmel en vieze geuren te voorkomen, tegen vochtproblemen, om krakende geluiden in hout te verminderen en om rotte vloeren op de begane grond te vervangen.

Voordelen

  • Schuimbeton is licht van gewicht.
  • Geen last van rot en schimmel.
  • Schuimbeton heeft een lange levensduur en is zeer duurzaam.
  • De cohesie van schuimbeton is goed.
  • De plaatsing van schuimbeton is eenvoudig en kosteneffectief.
  • Schuimbeton is zeer sterk materiaal.

Nadelen

  • De ruimte is gedurende 3/4 dagen niet beloopbaar.
  • Soms is het noodzakelijk om te graven.
  • Door schuimbeton te plaatsen verlies je de kruipruimte.

Wat zijn de verschillen tussen schuimbeton en een broodjesvloer?

Er zijn enkele verschillen tussen een broodjesvloer en schuimbeton. Bijvoorbeeld, de isolatiewaarde verschilt. Een broodjesvloer heeft een isolatiewaarde ergens tussen de 3 en 5, terwijl schuimbeton een isolatiewaarde heeft tussen de 3 en 10 heeft afhankelijk van de laagdikte. Het aanleggen van een broodjesvloer kost doorgaans ongeveer 1/2 weken werk, terwijl de werkzaamheden voor een schuimbetonvloer meestal binnen een dag voltooid zijn. Bij een broodjesvloer behoud je normaal gesproken de kruipruimte, terwijl bij schuimbeton deze kruipruimte verdwijnt. Bovendien is de kans op vochtproblemen na het gebruik van schuimbeton minimaal, terwijl bij een broodjesvloer vochtproblemen vaker terugkeren.

broodjesvloer of schuimbeton

Gratis offerte

Ben je benieuwd wat alle voordelen van schuimbeton voor jou kunnen betekenen? Bespaar tijd en kosten terwijl je geniet van een hoogwaardig resultaat. Vraag gratis een offerte aan of bel ons op telefoonnummer 06-23797345. Heb je verder nog vragen over schuimbeton? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of lees nog een van de onderstaande artikelen.

Ontvang de laagste prijs (binnen 1 minuut)

AVV Afbouw doet er alles aan om u goed en snel te kunnen informeren over een prijs en de mogelijke uitvoering van de klus.

Offerte aanvragen
Bekijk ook

30 september '24

Water in kruipruimte, wat zijn de oorzaken en oplossingen?

Water in de kruipruimte is een veelvoorkomend probleem in Nederlandse huizen en kan verschillende oorzaken

Lees meer

30 september '24

Convectorput

De convectorput is een uniek verwarmingssysteem dat je vooral tegenkomt in oudere Nederlandse woningen. Het

Lees meer