De isolerende voordelen van schuimbeton

Schuimbeton is een sterk en duurzaam materiaal. Het is gemaakt van cement en water en dierlijke eiwitten. De belangrijkste kenmerken van schuimbeton zijn dat het zelf-nivellerend is en een zeer hoge isolatiewaarde heeft. Het ideale middel voor moeilijk bereikbare ruimtes of kruipruimte isolatie.

Uw woning verduurzamen met AVV dekvloeren

Het isoleren van de kruipruimte met schuimbeton geldt als duurzame fundering van een goede en energiezuinige woning. Er zijn talloze mogelijkheden om uw woning verder te verduurzamen. Denk hierbij aan vloerverwarming en/of een anhydriet dekvloer. Met vloerverwarming worden ruimtes algeheel verwarmd en is circulatie van lucht niet noodzakelijk. In combinatie met vloerverwarming is een anhydrietvloer de meest duurzame keuze. Een anhydrietvloer omsluit, in vergelijking met een traditionele cementdekvloer, de vloerverwarming stukken beter wat leidt tot energiebesparing. Voor dit complete proces is AVV afbouw de juiste partner.

 

Schuimbeton ondervloer door avv afbouw

Waarom schuimbeton onder uw vloer?

Een vermindering van uw energiekosten met minstens 20%, jaar in jaar uit. Een van de belangrijkste voordelen van schuimbeton is het vermogen om de energiekosten te verlagen. Omdat schuimbeton zo'n effectieve isolator is, kan het helpen uw huis of kantoor warm te houden in de winter en koel in de zomer. Dit leidt in de meeste gevalen tot een vermindering 20% van de energeierekening. 

Daarnaast hebben veel kruipruimtes onder oudere huizen en panden last van vocht en schimmel. Hierdoor stijgt de kou uit de ondergrond op, waardoor de ondervloer op de begane grond vaak koud aanvoelt. Door het aanbrengen van schuimbeton in uw kruipruimte kunt u vocht- en schimmelvorming voorkomen en daardoor uw vloeren het hele jaar door warm houden.

Waarom kiezen voor schuimbeton:

  • Jaarlijkse energie en stookkosten besparing van 20%
  • Aantrekkelijk geprijsde investeringskosten 
  • Verduurzamen van woning / pand
  • Zeer hoge isolatie waarde
  • Bij het plaatsen van vloerverwarming
  • Isoleren van de kruipruimte onder de woning tegen vochtproblemen en schimmels 
  • Renovatie om het geluid van de krakende houten vloer te stoppen 
  • Uitvulmateriaal voor bestaande vloeren
  • Vulling rondom buitenzwembaden
  • Dakafschot / isolatielaag
  • Licht materiaal en sterk

Totale renovatie van uw vloer inclusief schuimbeton, vloerverwarming en dekvloer?

Met een schuimbeton ondervloer (fundering) heeft u een mooie basis voor verdere afwerking, zoals een vloerverwarming en een Anhydriet of zandcementdekvloer. AVV verzorgt het gehele pakket eventueel voor u, beginnend bij het leveren van schuimbeton, vloerverwarming en de dekvloer!
 

Een impressie van de plaatsing van een schuimbeton ondervloer.

Isolerende, energiezuinige en kostenbesparende ondervloer.

Duurzame AVV producten

Duurzamer en maximale CO2 reductie

Waarom AVV afbouw?

Wij voldoen aan de strengste geluids- en mileunormen

AVV is een modern vloerenbedrijf met de focus op denken in oplossingen voor uw dekvloer(en). AVV specialiseert zich in duurzame dek- en ondervloeren. Wij leggen zowel anhydrietvloeren als cementgebonden dekvloeren. Ook een combinatie met schuimbeton en/of vloerverwarming is bij ons mogelijk. De cementgebonden dekvloeren kunnen op traditionele wijze (ZC) maar ook als vloeibare dekvloer (VZC) worden gelegd.

AVV duurzaam

Totale renovatie en verduurzaming van uw huidige vloer.

Uw huidige vloer vervangen, inclusief balklaag van de onderliggende vloer? Dan adviseert AVV afbouw om direct goed te kijken naar oude leidingen én het riool. Vaak is dit het enige moment dat oude leidingen onder de vloer kunnen worden vervangen. Het goed laten lopen van riolering en leidingen is een vak apart. 

Het isoleren van de ondervloer

Een isolerende onderlaag om die energiebesparend werkt. Alle wanden van de kruipruimte wordt als een soort badkuip bekleed met PE folie 0,2mm of stevig bouwfolie. Hier zitten specifieke voorwaarden aan. Zo moeten de naden goed worden afgeplakt en dient de folie niet te strak op de bodem liggen. Op deze manier kan de mortel zich goed verspreiden en worden luchtzakken voorkomen. Door gebruik te maken van houten paaltjes langs de wanden en in het midden wordt nauwkeurig de hoogte aangegeven. Indien gewenst kunnen wij alle werkzaamheden van dit proces uit handen nemen.

Schuimbeton

Schuimbeton is uitstekend geschikt om te gebruiken als vloerisolatie. Door vloeren met schuimbeton te isoleren verhoogt u uiteindelijk de waarde van u pand of woning en komt u ook in aanmerking voor een subsidieregeling, als u energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoert. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie. Schuimbeton heeft een RC waarde van 3,5 m2K/W bij een dikte vanaf  35 cm. 

 

Droogtijd

De dikte van een schuimbeton laag in de voormalige kruipruimte is meestal tussen de 30 en 50 centimeter, afhankelijke van situatie. Schuimbeton kan in bijna elke laagdikte worden aangebracht, maar let wel op dat erbij een dikkere laag dan 50 cm de isolatie waarde naar beneden gaat of dat je dan beter misschien moet kiezen om 2 lagen op elkaar te laten storten. Goedkoper is echter om de ruimte eerst op te vullen met stopzand en vervolgens goed aan te trillen. Heeft u twijfels over de benodigde laagdikte?  Meet dan altijd vanuit de voordeur, omdat deze naar binnen open gaat. Mocht u er echt niet uitkomen en twijfelen neem dan contact met ons op, zodat we u kunnen adviseren en ondersteunen.

Droogtijd

Schuimbeton is in de meeste gevallen al na twee of drie dagen beloopbaar, maar de droogtijd is afhankelijk van de dikte van het schuimbeton. Hoe dikker de laag, hoe langer de droogtijd. Wij adviseren de ruimte een week niet te betreden i.v.m. het uithardingsproces. Factoren zoals de luchtvochtigheid en de temperatuur in de ruimte of pand spelen natuurlijk wel belangrijke rol bij de uiteindelijke droogtijd. We geven hierbij altijd passend advies, zodat de vloer 100%  gereed is voor de volgende (dek)laag.

Droogtijd

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren!