Categorie 1

28 juni '24

Kruipruimte met schuimbeton vullen

Kruipruimte isolatie met schuimbeton is een methode om de kruipruimte te isoleren en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Schuimbeton is vergelijkbaar met gewoon beton, maar met toevoeging van een schuimmiddel. Dit resulteert in kleine belletjes in het beton, waardoor het lichter wordt en isoleert. Het lichte gewicht van schuimbeton maakt het zelfs drijvend op water, en is ook effectief in het verminderen van geluid. Bovendien is schuimbeton een milieuvriendelijke keuze, omdat het volledig uit duurzame materialen bestaat.

Het isoleren van je kruipruimte met schuimbeton helpt je huis te beschermen tegen temperatuurverschillen. Het voorkomt bijvoorbeeld dat koude lucht naar binnen komt en dat warmte ontsnapt naar buiten. Daarnaast maakt het je kruipruimte ondoordringbaar voor tocht, vocht en schimmel, wat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.

Waarom zou je je kruipruimte isoleren met schuimbeton?

Het verlaagt je energiekosten door warmteverlies te verminderen. Daarnaast draagt het bij aan een comfortabeler binnenklimaat, waardoor je een aangenamere woonomgeving creëert. Schuimbeton is ook een duurzame oplossing op de lange termijn, waardoor je vele jaren kunt profiteren van de voordelen van een geïsoleerde kruipruimte.

kruipruimte schuimbeton

Water in de kruipruimte

Water in de kruipruimte kan verschillende problemen veroorzaken, zoals schimmelvorming, verhoogde luchtvochtigheid in huis en rot in houten balken van de vloer. Hoewel het niet altijd direct zichtbare problemen oplevert, kan het op lange termijn toch voor overlast zorgen. Om dit te voorkomen, kan het opvullen van de kruipruimte met schuimbeton een oplossing zijn. Dit houdt het vocht onder uw woning en kan ook nog eens kostenbesparend zijn.

Wat zijn de kosten voor het vullen van een kruipruimte met schuimbeton?

De kosten van het vullen van een kruipruimte met schuimbeton variëren afhankelijk van verschillende factoren. Een belangrijke factor is de hoeveelheid schuimbeton die nodig is, meestal uitgedrukt in kubieke meters (m³) prijs. Dit wordt bepaald door het oppervlakte van de vloer dat moet worden gevuld en de gewenste dikte van de schuimbetonlaag, die ervoor zorgt dat tocht en vocht geen kans krijgen om uw huis binnen te dringen. De prijs van m3 schuimbeton varieert tussen € 75,- tot € 135,- per m3. Het is relatief goedkoop. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van onder meer: De hoeveelheid schuimbeton die je afneemt. We raden aan om contact met ons op te nemen voor een offerte op maat.

Voordelen van je kruipruimte vullen met schuimbeton

  • Je zult merken dat je energierekening lager uitvalt. Dat komt doordat het materiaal in de winter de kou buiten houdt en in de zomer de warmte binnen. Hierdoor hoef je minder energie te verbruiken om je huis op een comfortabele temperatuur te houden.
  • Bovendien zul je minder last hebben van kou. Doordat de warmte niet meer zo snel via de vloer verdwijnt, blijft het binnen aangenamer. Je vloer neemt namelijk een deel van de warmte op.
  • Verder hoef je je geen zorgen meer te maken over vocht, tocht en schimmelproblemen die vaak voorkomen in kruipruimtes. Het materiaal is vocht en schimmelbestendig, waardoor deze problemen tot het verleden behoren.
  • Kiezen voor schuimbeton is ook een duurzame keuze. Het wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd en gaat lang mee. Mocht je het ooit willen verwijderen, dan is het ook nog eens volledig recyclebaar.

schuimbeton in kruipruimte

Gratis offerte

Ben je benieuwd wat alle voordelen van schuimbeton voor jou kunnen betekenen? Bespaar tijd en kosten terwijl je geniet van een hoogwaardig resultaat. Vraag gratis een offerte aan of bel ons op telefoonnummer 06-23797345. Heb je verder nog vragen over schuimbeton? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of lees nog een van de onderstaande artikelen.

Ontvang de laagste prijs (binnen 1 minuut)

AVV Afbouw doet er alles aan om u goed en snel te kunnen informeren over een prijs en de mogelijke uitvoering van de klus.

Offerte aanvragen
Bekijk ook

30 september '24

Water in kruipruimte, wat zijn de oorzaken en oplossingen?

Water in de kruipruimte is een veelvoorkomend probleem in Nederlandse huizen en kan verschillende oorzaken

Lees meer

30 september '24

Convectorput

De convectorput is een uniek verwarmingssysteem dat je vooral tegenkomt in oudere Nederlandse woningen. Het

Lees meer