Categorie 1

17 juni '24

Schuimbeton op zand of veen

Verzakkingen komen vaak voor bij gebouwen en constructies op zand- of veengrond. Dit kan leiden tot onveilige situaties en hoge reparatiekosten. Een steeds populairdere oplossing is schuimbeton op zand of veen.

Wat is schuimbeton?

Schuimbeton is een lichtgewicht betonsoort die ontstaat door het mengen van cement, water en een schuimmiddel. Het resultaat is een stevig en duurzaam materiaal dat goed bestand is tegen druk en spanning. Door schuimbeton op zand of veen aan te brengen, wordt het zand verdicht en ontstaat een stabiele ondergrond die minder snel verzakt.

schuimbeton op zand

Waarom is schuimbeton effectief voor op zand of veen?

Maar waarom is schuimbeton zo effectief op zand of veen? Dat komt door de eigenschappen van schuimbeton. Het materiaal is niet alleen sterk en duurzaam, maar ook licht en makkelijk te verwerken. Schuimbeton weegt ongeveer 500 kg/m³, veel lichter dan vochtig zand (1700 kg/m³) of nat veen (970 kg/m³).

Dit betekent dat het snel en efficiënt kan worden geplaatst zonder zware machines. Bovendien is schuimbeton relatief goedkoop, wat het aantrekkelijk maakt voor zowel nieuwbouw als renovaties.

Isolatiewaarde schuimbeton

Een extra voordeel van schuimbeton op zand is de goede isolatiewaarde. Dit zorgt voor betere isolatie van het gebouw en kan de energiekosten verlagen. Daarnaast is schuimbeton milieuvriendelijk omdat het gemaakt is van gerecyclede materialen en minder energie verbruikt tijdens de productie dan traditioneel beton. Kortom, schuimbeton op zand is een uitstekende oplossing om verzakkingen te voorkomen. Het is sterk, duurzaam, licht, makkelijk te verwerken, goedkoop en milieuvriendelijk. Voor een betrouwbare manier om uw gebouw of constructie op zandgrond te beschermen tegen verzakkingen, is schuimbeton op zand de beste keuze.

schuim beton

Gratis offerte

Ben je benieuwd wat de kostenbesparing en de voordelen van schuimbeton voor jou kunnen betekenen? Bespaar tijd en geld terwijl je geniet van een hoogwaardig resultaat. Vraag gratis een offerte aan. Heb je verder nog vragen over schuimbeton? Neem dan vandaag nog contact met ons op of lees nog een van de onderstaande artikelen.

Ontvang de laagste prijs (binnen 1 minuut)

AVV Afbouw doet er alles aan om u goed en snel te kunnen informeren over een prijs en de mogelijke uitvoering van de klus.

Offerte aanvragen
Bekijk ook

30 september '24

Water in kruipruimte, wat zijn de oorzaken en oplossingen?

Water in de kruipruimte is een veelvoorkomend probleem in Nederlandse huizen en kan verschillende oorzaken

Lees meer

30 september '24

Convectorput

De convectorput is een uniek verwarmingssysteem dat je vooral tegenkomt in oudere Nederlandse woningen. Het

Lees meer