02 september '24

Welke dekvloer is geschikt voor schuimbeton?

Het bepalen van de beste dekvloer voor schuimbeton hangt af van verschillende factoren. Hier leggen we uit wat schuimbeton is en welke dekvloer daarbij past.

Wat is schuimbeton?

Schuimbeton is een mengsel van cement, fijn zand, water en een schuimmiddel. Bij uitharding vormt het een cellenstructuur met kleine luchtbelletjes, waardoor het lichte en isolerende eigenschappen heeft. Schuimbeton is populair bij vloer- en kruipruimte-isolatie in zowel nieuwbouw als renovatie. Het dient als fundering en isolatiemiddel, niet als afwerkingsvloer.

Het kiezen voor schuimbeton vereist altijd een dekvloer voor de afwerking. De meest voorkomende opties zijn een cementdekvloer en een anhydriet dekvloer.

schuim beton

Cementdekvloer

Een zandcementdekvloer bestaat uit zand, cement en water en wordt gebruikt om de ondervloer te egaliseren. Hoewel traditioneel populair, is deze optie minder geschikt bij vloerverwarming vanwege de lagere warmtegeleiding vergeleken met anhydriet.

Anhydriet dekvloer

Een anhydriet dekvloer, gemaakt van gips, zand en water, is flexibel en geschikt als ondervloer. Door de goede warmtegeleidende eigenschappen is deze vloer ideaal voor vloerverwarming, wat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en energiebesparing.

Andere afwerkingen

Schuimbeton kan ook worden afgewerkt met woonbeton, wat zowel als ondervloer en afwerkingsvloer dient. Dit wordt direct op het schuimbeton en de vloerverwarming gestort en vereist een minimale opbouwhoogte van 10-12 cm.

Welke dekvloer is het meest geschikt?

De keuze voor de beste dekvloer hangt af van uw situatie, wensen en prioriteiten. Voor vloerverwarming is een anhydriet dekvloer van Solid Floors bijvoorbeeld zeer geschikt vanwege de warmtegeleidende eigenschappen en de vrijheid in keuze voor de topvloer.

Gratis offerte

Ben je benieuwd wat alle voordelen van schuimbeton voor jou kunnen betekenen? Bespaar tijd en kosten terwijl je geniet van een hoogwaardig resultaat. Vraag gratis een offerte aan of bel ons op telefoonnummer 06-23797345. Heb je verder nog vragen over schuimbeton? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of lees nog een van de onderstaande artikelen.

Ontvang de laagste prijs (binnen 1 minuut)

AVV Afbouw doet er alles aan om u goed en snel te kunnen informeren over een prijs en de mogelijke uitvoering van de klus.

Offerte aanvragen
Bekijk ook

30 september '24

Water in kruipruimte, wat zijn de oorzaken en oplossingen?

Water in de kruipruimte is een veelvoorkomend probleem in Nederlandse huizen en kan verschillende oorzaken

Lees meer

30 september '24

Convectorput

De convectorput is een uniek verwarmingssysteem dat je vooral tegenkomt in oudere Nederlandse woningen. Het

Lees meer