Categorie 2

15 maart '24

Wat is het gewicht van schuimbeton?

Schuimbeton is populair vanwege zijn lichte gewich en hoge isolerende werkingt. Het gewicht van schuimbeton varieert van 300 kg tot 1850 kg per m3, wat aanzienlijk lichter is dan normaal beton met 2350 kg per m3. Hoewel schuimbeton licht is, kan het toch aanzienlijke gewichten dragen.

Wat is schuimbeton?

Schuimbeton is een vernieuwend materiaal in de bouwwereld, dat lichte eigenschappen combineert met stevigheid en een hoge isolerende werking. Het bestaat uit cement, water en schuimmiddel, wat zorgt voor een structuur vol luchtbellen, met een unieke licht gewicht.

schuimbeton gewicht

Wat bepaalt het gewicht van schuimbeton?

Het soortelijk gewicht van schuimbeton wordt bepaald door de samenstelling van het mengsel. Indien gewenst kan het mengsel worden verrijkt met fijn zand of ander toeslagmateriaal om het gewicht te verminderen of eventueel te versterken, dit afhankelijk van de situatie.

Natuurlijk wordt het totale gewicht ook beïnvloed door de minimale dikte van het schuimbeton, die per toepassing kan variëren.

Hoeveel gewicht kan schuimbeton dragen?

Schuimbeton kan, ondanks zijn lichte karakter, aanzienlijke lasten dragen. Bij een gelijkmatige verdeling kan het materiaal tot 100 ton per m2 ondersteunen, waardoor het geschikt is voor diverse bouwtoepassingen. Het is echter belangrijk om op te merken dat schuimbeton minder geschikt is voor situaties waarbij puntbelasting een rol speelt.

schuimbeton

Gebruik van schuimbeton in verschillende constructies

Schuimbeton is handig in verschillende bouwprojecten, zoals het verhogen van vloeren, maken van funderingen en het isoleren van kruipruimtes. Zijn lichte gewicht maakt het perfect voor renovatie van oude houten vloeren, gebouwen en voor plekken met een zwakkere ondergrond.

Gratis offerte

Ben je benieuwd wat de kostenbesparing en de voordelen van schuimbeton voor jou kunnen betekenen? Bespaar tijd en geld terwijl je geniet van een hoogwaardig resultaat. Vraag gratis een offerte. Of bel ons op telefoonnummer 06-23797345. Heb je verder nog vragen over schuimbeton? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Ontvang de laagste prijs (binnen 1 minuut)

AVV Afbouw doet er alles aan om u goed en snel te kunnen informeren over een prijs en de mogelijke uitvoering van de klus.

Offerte aanvragen
Bekijk ook

30 september '24

Water in kruipruimte, wat zijn de oorzaken en oplossingen?

Water in de kruipruimte is een veelvoorkomend probleem in Nederlandse huizen en kan verschillende oorzaken

Lees meer

30 september '24

Convectorput

De convectorput is een uniek verwarmingssysteem dat je vooral tegenkomt in oudere Nederlandse woningen. Het

Lees meer