Categorie 1

17 juni '24

Houten vloer vervangen door schuimbeton

Overweeg je om je houten vloer te vervangen? Je bent niet de enige. Steeds meer huiseigenaren kiezen voor moderne en duurzame alternatieven zoals schuimbeton. Maar waarom zou je overstappen? En wat zijn de voordelen van schuimbeton ten opzichte van hout? In deze blog duiken we in de wereld van vloerrenovaties en ontdekken we waarom veel mensen kiezen voor schuimbeton als vervanging van een houten vloer.

Waarom je houten vloer vervangen?

Houten vloeren zijn populair vanwege hun esthetische aantrekkingskracht, warmte en waarde voor een huis. Maar ze hebben ook nadelen: ze zijn gevoelig voor vocht en ongedierte, vergen regelmatig onderhoud en kunnen prijzig zijn. Bovendien zijn oude houten vloeren vaak slecht geïsoleerd, wat leidt tot warmteverlies in de winter en oververhitting in de zomer. Schuimbeton biedt hiervoor een oplossing.

houten vloer vervangen

Veelvoorkomende problemen met houten vloeren

  • Hout kan na verloop van tijd gaan rotten, vooral bij blootstelling aan vocht, wat de stabiliteit van je vloer kan aantasten en tot kostbare reparaties kan leiden.
  • Schimmel in vochtige, warme omgevingen en kan houten vloeren beschadigen en gezondheidsproblemen veroorzaken.
  • Een muffe geur kan wijzen op vocht of schimmel onder de vloer, wat vaak duidt op grotere problemen zoals lekkages of slechte ventilatie in de kruipruimte.

Wat is een schuimbeton vloer renovatie?

Schuimbeton kruipruimte/vloerisolatie: schuimbeton is een lichtgewicht beton met uitstekende isolerende eigenschappen. Het kan gebruikt worden voor het isoleren van kruipruimtes of vloeren, wat je huis warmer houdt in de winter en koeler in de zomer. Schuimbeton werkt goed samen met vloerverwarming. Het zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling, wat leidt tot een comfortabel binnenklimaat en lagere energiekosten.

De voordelen van schuimbeton ten opzichte van hout als vloer

Hieronder vind je de belangrijkste voordelen van schuimbeton ten opzichte van een houten vloer:

Stop nare geuren en schimmels

Schuimbeton helpt vocht buiten te houden, waardoor schimmelvorming en nare geuren worden verminderd.

Geen koude voeten meer

Door de hoge isolatiewaarde van schuimbeton voelt je vloer warm aan in de winter en koel in de zomer.

Bespaar op energiekosten

De uitstekende isolatie van schuimbeton helpt je aanzienlijk te besparen op je energierekening door de warmte beter vast te houden.

Verhoog de efficiëntie van vloerverwarming

Schuimbeton en vloerverwarming vormen een ideale combinatie, met gelijkmatige warmteverdeling en efficiëntere verwarming.

Ontvang subsidie op je nieuwe vloer

Voor schuimbeton vloer- of kruipruimte-isolatie kun je ISDE-subsidie ontvangen. In sommige regio’s zijn er extra subsidies beschikbaar voor energiezuinige renovaties, dus het is de moeite waard dit te onderzoeken.

Met deze voordelen wordt duidelijk waarom steeds meer mensen kiezen voor schuimbeton als duurzaam en efficiënt alternatief voor houten vloeren.

houten vloer vervangen schuimbeton

Gratis offerte

Ben je benieuwd wat de kostenbesparing en de voordelen van schuimbeton voor jou kunnen betekenen? Bespaar tijd en geld terwijl je geniet van een hoogwaardig resultaat. Vraag gratis een offerte aan. Heb je verder nog vragen over schuimbeton? Neem dan vandaag nog contact met ons op of lees nog een van de onderstaande artikelen.

Ontvang de laagste prijs (binnen 1 minuut)

AVV Afbouw doet er alles aan om u goed en snel te kunnen informeren over een prijs en de mogelijke uitvoering van de klus.

Offerte aanvragen
Bekijk ook

30 september '24

Water in kruipruimte, wat zijn de oorzaken en oplossingen?

Water in de kruipruimte is een veelvoorkomend probleem in Nederlandse huizen en kan verschillende oorzaken

Lees meer

30 september '24

Convectorput

De convectorput is een uniek verwarmingssysteem dat je vooral tegenkomt in oudere Nederlandse woningen. Het

Lees meer