Categorie 1

17 juni '24

Wat is isolatiebeton of schuimbeton?

Isolatiebeton, ook wel schuimbeton genoemd, is een isolerend beton dat bestaat uit cement, zand, water en een schuimmiddel. Isolerend schuimbeton is een steeds aantrekkelijkere optie voor het isoleren van vloeren in renovatie- en nieuwbouwprojecten. Het kan in vloeibare vorm eenvoudig verpompt worden over een lengte van maximaal 100 meter en een hoogte van maximaal 25 meter. Het is bijna zelf-nivellerend, waardoor het vrijwel vanzelf uitvlakt. Dit maakt het een geschikt uitvulmiddel. Het bereikt ook eenvoudig moeilijk toegankelijke plekken, zoals kruipruimtes.

In uitgeharde vorm is het laag in gewicht en heeft het dankzij de luchtbelletjes een goede isolatiewaarde. Daarom wordt het vaak gebruikt als isolerende laag langs een zwembad, in kruipruimtes, of als vloerisolatie. Bij toepassing in vloeren moet er nog wel een dekvloer (bijvoorbeeld beton of woonbeton met eventueel vloerverwarming) en een afwerkvloer (tapijt, vinyl, tegels, hout naar keuze) worden aangebracht.

schuimbeton of isolatiebeton

Waarom kiezen voor schuimbeton of isolatiebeton?

Isolerend schuimbeton wordt steeds vaker gebruikt bij het isoleren van vloeren. Schuimbeton is een uitstekend isolatiemateriaal, opvulmiddel en versterkingsmiddel. Het gangbare schuimbeton van 400 tot 600 kg/m³ bestaat voor 70% uit kleine luchtbelletjes en voor circa 20% uit water. Wanneer isolatiebeton uithardt, vormen zich kleine luchtbelletjes. Vandaar de benaming schuimbeton. Deze luchtbelletjes vormen geen doorlopend stelsel en het beton heeft een gesloten celstructuur. Daardoor is schuimbeton goed bestand tegen vorst en krimpt het bijna niet.

Voordelen van schuimbeton

  • Schuimbeton is niet zwaar.
  • Je hebt geen last van rot en schimmel.
  • Schuimbeton heeft een lange levensduur en is zeer duurzaam.
  • De cohesie van schuimbeton is goed.
  • De plaatsing van schuimbeton is eenvoudig.
  • Schuimbeton is zeer sterk materiaal.

Waarvoor wordt isolatiebeton gebruikt?

Isolatiebeton is vloeibaar en zelf-nivellerend. Het verspreidt zichzelf over de ruimte zonder dat het na het aanbrengen gladgestreken hoeft te worden. Ook moeilijk bereikbare plekken worden gemakkelijk opgevuld. Daardoor heeft het diverse toepassingsmogelijkheden.

Gratis offerte

Ben je benieuwd wat de kostenbesparing en de voordelen van schuimbeton voor jou kunnen betekenen? Bespaar tijd en geld terwijl je geniet van een hoogwaardig resultaat. Vraag gratis een offerte aan. Heb je verder nog vragen over schuimbeton? Neem dan vandaag nog contact met ons op of lees nog een van de onderstaande artikelen.

Ontvang de laagste prijs (binnen 1 minuut)

AVV Afbouw doet er alles aan om u goed en snel te kunnen informeren over een prijs en de mogelijke uitvoering van de klus.

Offerte aanvragen
Bekijk ook

30 september '24

Water in kruipruimte, wat zijn de oorzaken en oplossingen?

Water in de kruipruimte is een veelvoorkomend probleem in Nederlandse huizen en kan verschillende oorzaken

Lees meer

30 september '24

Convectorput

De convectorput is een uniek verwarmingssysteem dat je vooral tegenkomt in oudere Nederlandse woningen. Het

Lees meer