Categorie 3

15 maart '24

Wat is de minimale dikte die schuimbeton moet hebben voor subsidie?

Schuimbeton moet minimaal een dikte van 10 cm hebben om te kunnen fungeren als werkvloer of bodemafsluiting. Als je echter subsidie wilt aanvragen, is een dikkere laag schuimbeton aan te raden.

Wat is de minimale dikte van schuimbeton per toepassing?

Verschillende toepassingen vereisen verschillende minimale diktes schuimbeton om optimale isolatie te bereiken. Hoewel de aanbevolen minimale dikte 35 cm is, kan deze variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften van het project en het gewenste isolatieniveau. Bij vloerrenovaties wordt vaak een dikte van 35/50 cm aanbevolen, terwijl bij nieuwbouwwoningen 40/60 cm wordt gebruikt voor maximale isolatie en sterkte.

Over het algemeen geldt dat, hoe dikker de laagdikte is, hoe hoger de Rc-waarde van het materiaal zal zijn. De volgende minimale diktes worden doorgaans gehanteerd:

  • 10 cm voor werkvloer of bodemafsluiting
  • 25 cm voor een isolerende werkvloer
  • 35/50 cm voor isolatie van een kruipruimte
  • 40/60 cm dikte bij nieuwbouwwoningen

Bij het bestellen van schuimbeton is vooral aandacht voor een goede isolatie waarden, bij het bestellen dient men rekening te houden met een Rc-waarde van 1,0RC (1m2K/W) per 10 cm schuimbeton.

Wat is de ideale dikte van schuimbeton?

De optimale dikte van schuimbeton wordt bepaald door de specifieke toepassing en de gewenste isolatie-eisen. Door de juiste dikte te kiezen, kan worden gegarandeerd dat het schuimbeton optimaal warmte en kou kan weerstaan, waardoor een energiezuinige woning en een comfortabele leefomgeving kan worden bevorderd.

schuimbeton minimale dikte

Wat is de maximale dikte van schuimbeton?

Hoewel schuimbeton flexibel kan worden gebruikt, is er een maximale dikte 50/60 cm wat in 1 fase gestort kan worden, echter is het wel mogelijk het schuimbeton in 2/3 fases te storten tot wel 150 cm, waarbij het materiaal nog steeds efficiënt en effectief blijft. Deze maximale dikte varieert, afhankelijk van de specifieke toepassing. Het is verstandig om advies in te winnen bij een professional op het gebied van schuimbeton om de ideale dikte te bepalen.

Welke dikte schuimbeton is nodig bij een Rc-waarde van 3,5 voor subsidie?

Om een Rc-waarde van 3,5 te bereiken, wat een maatstaf is voor de warmteweerstand van een constructie, is een specifieke dikte schuimbeton vereist. Voor een effectieve isolatie die aan deze waarde voldoet, is een schuimbeton laag van 35 cm dikte noodzakelijk. Deze dikte zorgt voor een optimale balans tussen het behoud van warmte en het weren van kou, conform de normen die zijn vastgesteld in het Nederlands Bouwbesluit van 2015.

Offerte aanvragen

Ben je benieuwd wat de kostenbesparing en de voordelen van schuimbeton voor jou kunnen betekenen? Bespaar tijd en geld terwijl je geniet van een hoogwaardig resultaat. Vraag gratis een offerte aan of bel ons op telefoonnummer 06-23797345. Heb je verder nog vragen over schuimbeton? Neem dan vandaag nog contact met ons op of lees nog een van de onderstaande artikelen.

Ontvang de laagste prijs (binnen 1 minuut)

AVV Afbouw doet er alles aan om u goed en snel te kunnen informeren over een prijs en de mogelijke uitvoering van de klus.

Offerte aanvragen
Bekijk ook

30 september '24

Water in kruipruimte, wat zijn de oorzaken en oplossingen?

Water in de kruipruimte is een veelvoorkomend probleem in Nederlandse huizen en kan verschillende oorzaken

Lees meer

30 september '24

Convectorput

De convectorput is een uniek verwarmingssysteem dat je vooral tegenkomt in oudere Nederlandse woningen. Het

Lees meer