02 september '24

Schuimbeton met vloerverwarming

Schuimbeton kent verschillende toepassingen, zoals isolatiebeton, renovatiebeton en als basis voor een thermovloer. Voor al deze toepassingen wordt doorgaans een laag van minstens 35 centimeter schuimbeton gebruikt. Daarna kan de vloer worden afgewerkt met een afwerklaag, waarop eventueel vloerverwarming kan worden aangebracht.

De combinatie van schuimbeton met vloerverwarming is vooral aantrekkelijk als je geen radiatoren meer in je ruimtes wilt. Radiatoren worden door velen niet als esthetisch beschouwd. Vloerverwarming biedt daarnaast een energiezuinige manier van verwarmen, doordat de warmte gelijkmatig door de hele kamer wordt verspreid. In tegenstelling tot radiatoren, waarbij de warme lucht alleen aan de zijkanten van de ruimte opstijgt, zorgt vloerverwarming voor een efficiëntere en aangenamere warmteverdeling.

Voordelen van schuimbeton met vloerverwarming

Het gebruik van schuimbeton met vloerverwarming is een populaire keuze bij de renovatie van oude houten vloeren. Hierbij wordt de oude houten vloer verwijderd en eerst een thermovloer aangebracht. De thermovloer heeft als belangrijkste voordeel dat het de warmte beter vasthoudt en voorkomt dat er kou vanuit de grond of kruipruimte omhoog komt.

De vloerverwarming die op de thermovloer wordt geïnstalleerd, zorgt voor een energiezuinige manier van verwarmen en verhoogt het wooncomfort aanzienlijk. Daarnaast is schuimbeton ook zeer geschikt voor het opvullen of isoleren van de kruipruimte, wat bijdraagt aan een betere thermische isolatie van de woning.

vloerverwarming schuimbeton

Vloerrenovatie met schuimbeton

Bij een totale vloerrenovatie is de combinatie van schuimbeton, vloerverwarming en een afwerkvloer een uitstekende keuze. Dit resulteert in een comfortabele en warme vloer, met een moderne en duurzame afwerking die jarenlang meegaat. De gelaagde opbouw zorgt voor optimale isolatie, een gelijkmatige warmteverdeling en een stijlvolle uitstraling in elke ruimte van je huis.

Is schuimbeton met vloerverwarming geschikt voor alle soorten vloeren en ruimtes?

Ja, schuimbeton met vloerverwarming is geschikt voor vrijwel alle soorten vloeren en ruimtes. Het kan op verschillende ondergronden worden aangebracht en is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Het is wel aan te raden om een specialist te raadplegen om te beoordelen of het in jouw specifieke situatie geschikt is.

schuimbeton vloerverwarming

Is schuimbeton met vloerverwarming energie-efficiënt?

Ja, schuimbeton met vloerverwarming is zeer energie-efficiënt. Schuimbeton heeft uitstekende isolerende eigenschappen die helpen om warmteverlies te minimaliseren. In combinatie met de efficiënte warmteverdeling van vloerverwarming zorgt dit voor een energiezuinige manier van verwarmen.

Schuimbeton met vloerverwarming laten aanbrengen

AVV Vloeren helpt u graag bij het aanbrengen van het schuimbeton. Onze specialisten kunnen u ook meer vertellen over de voordelen van schuimbeton met vloerverwarming. Wat maakt het in uw situatie interessant om voor schuimbeton te kiezen?

Ontvang de laagste prijs (binnen 1 minuut)

AVV Afbouw doet er alles aan om u goed en snel te kunnen informeren over een prijs en de mogelijke uitvoering van de klus.

Offerte aanvragen
Bekijk ook

30 september '24

Water in kruipruimte, wat zijn de oorzaken en oplossingen?

Water in de kruipruimte is een veelvoorkomend probleem in Nederlandse huizen en kan verschillende oorzaken

Lees meer

30 september '24

Convectorput

De convectorput is een uniek verwarmingssysteem dat je vooral tegenkomt in oudere Nederlandse woningen. Het

Lees meer