Categorie 1

19 juni '24

Schuimbeton storten

Wil je zelf schuimbeton storten voor je nieuwe vloer? Een goede voorbereiding is cruciaal om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt en het eindresultaat aan je verwachtingen voldoet. In deze blog bespreken we de stappen die je moet nemen om je vloer voor te bereiden op het storten van schuimbeton.

Verwijderen van de oude vloer

De eerste stap in de voorbereiding voor de installatie van schuimbeton is het verwijderen van de bestaande vloer. Dit kan betekenen dat je tegels, tapijt, hout of laminaat moet weghalen om het onderliggende beton of zand bloot te leggen. Zorg ervoor dat alle resten van de oude vloer volledig verwijderd worden en dat de ondergrond schoon en vlak is. Dit kan enige tijd en moeite kosten, vooral als de oude vloerbedekking stevig vastzit of moeilijk te verwijderen is. Wees voorzichtig bij het verwijderen van de oude vloer om schade aan de ondergrond of de omliggende structuur te voorkomen.

schuimbeton zelf storten

Aanbrengen van folie

Voor het storten van schuimbeton moet je een laag plastic folie op de ondergrond aanbrengen. Dit fungeert als vochtscherm en voorkomt dat vocht uit de ondergrond het schuimbeton aantast. Zorg ervoor dat de folie goed aansluit op de wanden en dat alle naden zorgvuldig zijn afgedicht met tape. Neem de tijd om de folie correct te plaatsen, omdat dit een cruciale stap is in het voorbereidingsproces. Een goed aangebrachte folie helpt vochtproblemen te minimaliseren en de isolatieprestaties van het schuimbeton te maximaliseren.

Inschakelen van professionals

Omdat het aanbrengen van schuimbeton gespecialiseerde apparatuur en expertise vereist, is het belangrijk om een betrouwbare aannemer in te schakelen. Zij zullen het schuimbeton mengen en aanbrengen met behulp van grote machines, zoals betonpompen en mixers. Zorg voor goede communicatie met de aannemer en maak duidelijke afspraken over het gewenste eindresultaat en eventuele specifieke vereisten. Bespreek ook de planning, de kosten en eventuele garanties die de aannemer biedt. Door samen te werken met een ervaren professional, kun je erop vertrouwen dat het schuimbeton correct wordt aangebracht en dat je vloer de gewenste prestaties levert.

schuimbetonvloer storten

Conclusie schuimbeton storten

Het zelf aanbrengen van schuimbeton is voor de meeste doe-het-zelvers niet haalbaar, maar je kunt wel de voorbereidende stappen en de afwerking zelf doen. Dit kan de kosten van het project verlagen. Door je vloer goed voor te bereiden op de installatie van schuimbeton en zorgvuldig de folie aan te brengen, creëer je een solide basis voor je nieuwe, geïsoleerde vloer. Werk samen met een betrouwbare aannemer voor het schuimbeton en kies de juiste afwerking om optimaal te profiteren van de voordelen van schuimbetonvloeren.

Gratis offerte

Ben je benieuwd wat de voordelen van schuimbeton voor jou kunnen betekenen? Bespaar tijd en geld terwijl je geniet van een hoogwaardig resultaat. Vraag gratis een offerte aan. Heb je verder nog vragen over schuimbeton? Neem dan vandaag nog contact met ons op of lees nog een van de onderstaande artikelen.

Ontvang de laagste prijs (binnen 1 minuut)

AVV Afbouw doet er alles aan om u goed en snel te kunnen informeren over een prijs en de mogelijke uitvoering van de klus.

Offerte aanvragen
Bekijk ook

30 september '24

Water in kruipruimte, wat zijn de oorzaken en oplossingen?

Water in de kruipruimte is een veelvoorkomend probleem in Nederlandse huizen en kan verschillende oorzaken

Lees meer

30 september '24

Convectorput

De convectorput is een uniek verwarmingssysteem dat je vooral tegenkomt in oudere Nederlandse woningen. Het

Lees meer