Categorie 1

17 juni '24

Schuimbeton subsidie

Ben je geïnteresseerd in het verduurzamen van je woning of bedrijfsgebouw? Dan is schuimbeton een uitstekende keuze. In dit artikel bespreken we de verschillende subsidies voor schuimbeton en hoe je hiervan kunt profiteren.

Welke subsidies zijn er voor schuimbeton?

In Nederland zijn er verschillende subsidies beschikbaar voor schuimbeton. De landelijke Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is toegankelijk voor particulieren en bedrijven. Daarnaast kun je soms ook regionale subsidies aanvragen via de provincie of gemeente. Voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) is er de Subsidie voor verduurzamingsmaatregelen (SVVE).

subsidie schuimbeton

Wat is het verlaagde btw-tarief voor schuimbeton?

Bij het isoleren met schuimbeton kun je profiteren van een verlaagd btw-tarief. Als je woning ouder is dan 2 jaar, betaal je slechts 9% btw op de arbeidskosten in plaats van 21%. Dit geldt alleen als de werkzaamheden worden uitgevoerd door erkende vakmannen. Voor het schuimbeton zelf en bijkomende werkzaamheden, zoals sloopwerk, betaal je wel 21% btw.

Voorwaarden voor de ISDE-subsidie op schuimbeton

Om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie moet het schuimbeton geplaatst worden door een vakman en een minimale Rc-waarde van 3,5 m² K/W hebben. Daarnaast moet de woning je eigendom zijn en je hoofdverblijfplaats zijn. Je moet de subsidie binnen 12 maanden na de eerste maatregel aanvragen.

Hoeveel m² schuimbeton is nodig voor de ISDE-subsidie?

Voor de ISDE-subsidie moet je minimaal 20 m² vloer isoleren met een laag van minimaal 35 cm schuimbeton in je kruipruimte. Dit zorgt voor een merkbare impact op je energieverbruik en comfort.

Hoeveel subsidie is er beschikbaar voor schuimbeton?

De subsidie bedraagt € 5,50 per m² voor schuimbeton. Als je deze maatregel combineert met een andere isolerende maatregel, zoals zonnepanelen of een warmtepomp, kun je tot 30% van de kosten terugkrijgen.

subsidie aanvragen schuimbeton

Hoe vraag ik subsidie aan voor schuimbeton?

Het aanvragen van subsidie voor schuimbeton is een vrij eenvoudig proces. Je doet de aanvraag via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dien de aanvraag in nadat de werkzaamheden zijn voltooid en je de factuur van de installateur hebt ontvangen. Voor de aanvraag heb je ook bewijs nodig van de uitgevoerde werkzaamheden, zoals foto’s en gedetailleerde beschrijvingen. Vergeet niet dat je de aanvraag binnen 12 maanden na de uitvoering van de eerste energiebesparende maatregel moet indienen.

Gratis offerte

Ben je benieuwd wat de kostenbesparing en de voordelen van schuimbeton voor jou kunnen betekenen? Bespaar tijd en geld terwijl je geniet van een hoogwaardig resultaat. Vraag gratis een offerte aan. Heb je verder nog vragen over schuimbeton? Neem dan vandaag nog contact met ons op of lees nog een van de onderstaande artikelen.

Ontvang de laagste prijs (binnen 1 minuut)

AVV Afbouw doet er alles aan om u goed en snel te kunnen informeren over een prijs en de mogelijke uitvoering van de klus.

Offerte aanvragen
Bekijk ook

30 september '24

Water in kruipruimte, wat zijn de oorzaken en oplossingen?

Water in de kruipruimte is een veelvoorkomend probleem in Nederlandse huizen en kan verschillende oorzaken

Lees meer

30 september '24

Convectorput

De convectorput is een uniek verwarmingssysteem dat je vooral tegenkomt in oudere Nederlandse woningen. Het

Lees meer