Categorie 1

04 juli '24

Wat zijn de voor- en nadelen van schuimbeton?

Schuimbeton is een echt handig bouwmateriaal met allerlei voordelen. Of je nu naar isolatie kijkt, energiebesparing of duurzaamheid, schuimbeton heeft eigenschappen die het geweldig maken voor allerlei soorten bouwprojecten.

De voordelen van schuimbeton

Hier zijn wat redenen waarom mensen er zo vaak voor kiezen:

Hoge isolatiewaarde

Schuimbeton houdt de warmte goed vast en regelt de temperatuur in huis. Dat betekent dat je minder hoeft te stoken of te koelen, wat weer geld bespaart op je energierekening.

Licht in gewicht

Het is heel licht van gewicht, wat betekent dat het ideaal is voor plekken waar licht gewicht belangrijk is. Het helpt ook de druk op de bouwconstructie te verminderen.

Sterk en duurzaam

Hoewel het licht is, is schuimbeton behoorlijk sterk en gaat het lang mee. Dat betekent dat het constructie stabiliteit geeft en minder onderhoud vergt.

Bestand tegen vocht en schimmel

Het is handig omdat het betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over vochtproblemen die de integriteit van je gebouw in gevaar kunnen brengen.

Zelfnivellerend en snel drogend

Het materiaal egaliseert zichzelf en droogt snel, waardoor je tijd bespaart tijdens de installatie en het bouwproces versnelt.

Recyclebaar en betaalbaar

Het is goed voor het milieu en je portemonnee, omdat het bestaat uit lucht en cement & water.

Nadelen van schuimbeton

Hier zijn een paar nadelen om rekening mee te houden:

Goede voorbereiding nodig

Het is belangrijk dat de kruipruimte wordt voorzien van een waterkerende folie zodat het vocht niet uit en in het schuimbeton kan.

nadelen schuimbeton

Beperkte toegang tot kruipruimte

Na installatie is het lastig om in de kruipruimte te komen, wat problemen kan opleveren als je daar in de toekomst wel bij moet zijn.

Gratis offerte

Ben je benieuwd wat alle voordelen van schuimbeton voor jou kunnen betekenen? Bespaar tijd en kosten terwijl je geniet van een hoogwaardig resultaat. Vraag gratis een offerte aan of bel ons op telefoonnummer 06-23797345. Heb je verder nog vragen over schuimbeton? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of lees nog een van de onderstaande artikelen.

Ontvang de laagste prijs (binnen 1 minuut)

AVV Afbouw doet er alles aan om u goed en snel te kunnen informeren over een prijs en de mogelijke uitvoering van de klus.

Offerte aanvragen
Bekijk ook

30 september '24

Water in kruipruimte, wat zijn de oorzaken en oplossingen?

Water in de kruipruimte is een veelvoorkomend probleem in Nederlandse huizen en kan verschillende oorzaken

Lees meer

30 september '24

Convectorput

De convectorput is een uniek verwarmingssysteem dat je vooral tegenkomt in oudere Nederlandse woningen. Het

Lees meer