Comfortvloer

De AVV Comfortvloer is opgebouwd uit een optimaal isolerende laag schuimbeton, omdat we uitsluitend werken met A-producten. Met het comfort van een vloerverwarmingssysteem als hoofdverwarming bovenop het schuimbeton en daarna een energiezuinige dekvloer als egalisatielaag, heeft u het ideale isolatiepakket! Dit comfortpakket is het ideale startpunt voor je nieuwe pvc-, tegel- of andere vloerbedekking.

Wat is een AVV comfortvloer?

Een vloer wordt door de jaren heen aangetast door verschillende factoren, zoals vocht. Heeft u hiermee of met andere ongewenste problemen te maken? Een complete vloerrenovatie lost dit probleem voor eens en altijd op. De comfortvloer is een uniek totaalpakket, bestaande uit: een laag schuimbeton, een vloerverwarmingssysteem en een dekvloer. Als u de oude vloer en/of kruipruimte wilt voorzien van een goede isolatie van schuimbeton en gelijk een vloerverwarmingssysteem en afwerkvloer laten aanleggen? Dan is de comfortvloer echt een aanrader. Als afwerkvloer kunt u kiezen voor de moderne PU coating, maar deze kan natuurlijk ook worden afgewerkt met pvc, tegels, hout/parket of tapijt.

Wanneer kiest u voor een AVV comfortvloer?

Als u overweegt om iets aan uw vloer te laten doen, zoals het vervangen van houten balken, het installeren van een vloerverwarmingssysteem of het verbeteren van de isolatie van uw huis, dan is een comfortvloer met schuimbeton de meest voordelige optie qua prijs en werkzaamheden. Dit is aanzienlijk goedkoper dan een oplossing met balken en broodjes.

Waar is de AVV comfortvloer uit opgebouwd?

De AVV comfortvloer is opgebouwd uit de volgende lagen:

Schuimbeton
Schuimbeton is een milieuvriendelijk materiaal, bestaande uit: water, cement en een op proteïne gebaseerd schuimmiddel. Deze samenstelling zorgt voor een hoge isolatiewaarde vanwege de vele luchtkamers in het materiaal, waar stilstaande lucht isoleert. Met een Rc-waarde van 3,5 bij een dikte van 35 cm, is schuimbeton zeer geschikt voor renovaties van bestaande bouw en komt het in aanmerking voor subsidies.

Naast de isolerende eigenschappen is schuimbeton licht van gewicht, heeft het een groot draagvermogen en is het tegelijkertijd zeer sterk. Het is ook kostenefficiënt in vergelijking met andere bouwoplossingen, zoals balkenbroodjesvloeren. Het is tevens 100% recyclebaar, wat bijdraagt aan duurzaam bouwen.

Vloerverwarming systeem
Na het storten van het schuimbeton, kan vijf dagen later de vloerverwarming worden gelegd. Eerst wordt er een ontkoppelingslaag op het schuimbeton gelegd, zoals bijvoorbeeld: een Iso Foam/folie tackerplaat of een noppenplaat. Hierdoor komt de dekvloer los (zwevend) te liggen van de schuimbetonvloer, waardoor deze vrij kan uitzetten en krimpen zonder spanning tijdens het opwarmen en afkoelen.

De vloerverwarming leggen we standaard hart op hart om de 10 cm, waardoor het geschikt is als hoofdverwarming. We leveren de vloerverwarming standaard met een kunststof verdeler voorzien van een externe pomp, welke geschikt is voor een CV-ketel en gemakkelijk kan worden omgezet naar een hybride warmtepomp in de toekomst. Als een warmtepomp wordt gebruikt, is de externe pomp niet nodig. Dit kan worden aangegeven in de aanvraag, bij de vraag met betrekking tot de warmtebron.

Dekvloer
Een anhydrietvloer, gecombineerd met vloerverwarming, biedt een ideale oplossing vanwege verschillende voordelen. Anhydrietdekvloeren zijn niet alleen energiezuinig en hebben weinig spanning, maar ze zijn ook sterk. Hierdoor zijn ze geschikt voor diverse afwerkingen, zoals: moderne coatings of PVC-vloeren. Dit in tegenstelling tot cementgebonden dekvloeren, die vaak scheuren vertonen vanwege hun eigenschappen.

Een extra voordeel van anhydrietvloeren is dat ze kunnen worden gebruikt in combinatie met isolatielagen voor de vloerverwarming, zoals: tackerplaten of noppenplaten. Hierdoor kan de dikte van de anhydrietlaag worden verminderd, wat resulteert in een efficiënter vloerverwarmingssysteem. Een laag van slechts 30mm anhydriet op een isolatieplaat met harde persing is al voldoende en biedt toch voldoende sterkte.

Bovendien is een anhydrietvloer perfect geschikt voor lage temperatuurverwarming, zoals een warmtepomp. Het biedt gemiddeld 20% meer rendement dan cementgebonden dekvloeren, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen op de lange termijn. Daarnaast is het een duurzame oplossing voor uw vloerbehoeften.

Hoe leggen wij de comfortvloer aan?

Stap 1:
De oude vloer wordt door u of onze specialisten netjes en compleet verwijderd.

Stap 2:
Het folie wordt aangebracht op de (zand)bodem.

Stap 3:
Nu wordt het schuimbeton (Iso+) gestort, deze is na enkele dagen te belopen.

Stap 4:
Het schuimbeton is na 2 dagen gedroogd en geïsoleerd. Er kan nu een vloerverwarmingssysteem en/of dekvloer op een folie worden geplaatst.

Stap 5:
Er wordt vloerverwarming geïnstalleerd in eigen beheer of door onze vaste partner.

Stap 6:
Er kan een dekvloer gestort worden bovenop de vloerverwarming.

Na het drogen kunt u genieten van uw nieuwe vloer met een afwerking naar keuze.

Wat zijn de voordelen van onze comfortvloer?

Vervang, verduurzaam en verwarm je koude, houten ondervloer met de AVV Comfortvloer. Daarmee isoleer en verduurzaam je de woning of het bedrijfspand. Een comfortvloer brengt vele voordelen met zich mee:

  • 42% hogere isolatiewaarde
  • 20% lagere energiekosten
  • hoger energielabel
  • duurzame keuze

Ontvang een gratis offerte!

Wil je de bestaande ongeïsoleerde houten balkenvloer vervangen door een AVV Comfortvloer? Wil je de complete begane grondvloer, inclusief vloerverwarming en een energiezuinige dekvloer tegen een aantrekkelijke prijs met weinig overlast voor de buurt Wil je de beste vloerisolatie, waarmee u echt serieus kunt besparen op de energierekening Kies dan voor een AVV comfortvloer en vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen

Gerealiseerde projecten Bekijk alle projecten
Bekijk alle projecten
Veelgestelde vragen

Een comfortvloer is een innovatieve en milieuvriendelijke optie voor het vervangen van oude, beschadigde houten vloeren op de begane grond.. Deze energiezuinige vloeroplossing is niet alleen geschikt voor renovatiewoningen, maar kan ook worden toegepast in nieuwbouwwoningen.

De comfortvloer isoleert goed. Voor elke 10 cm dikte krijg je een isolatiewaarde van 1,00. Om aan de nieuwbouwnorm te voldoen, heb je een laag van 35 cm nodig. Dit past meestal in je bestaande kruipruimte. Met deze vloer verbetert ook je energielabel.

Met een comfortvloer is het mogelijk om tot wel 20% energiebesparing te realiseren.

Een comfortvloer kan op elke stevige ondergrond worden gelegd. Ook als de grond zacht is en kan inzakken, Weet je het niet zeker? Bel ons dan even op voor advies.

Bekijk alle veelgestelde vragen