Dekvloer

Dekvloer

AVV dekvloeren specialiseert zich in het leggen van verschillende soorten dekvloeren. Een dekvloer is een bovenlaag voor een vloer die wordt gelegd op de ondervloer. Er zijn verschillende materialen waaruit een dekvloer kan bestaan, zoals zandcement, anhydriet of vloeibaar zandcement. Hiermee zorg je dat de vloer gladder en steviger wordt en klaar is voor afwerking. Ook kan het soms ook zijn om isolerende eigenschappen toe te voegen.

De verschillende soorten dekvloeren

Er zijn verschillende soorten dekvloeren waaruit u kunt kiezen voor uw vloer. Elke soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. Hieronder bespreken we drie van de meest populaire soorten dekvloeren: zandcement, anhydriet en vloeibaar zandcement.
 

Een zandcementvloer

Zandcementdekvloeren zijn een van de meest voorkomende soorten dekvloeren. Ze worden gemaakt van een mengsel van zand, cement en water. Zandcementdekvloeren zijn stevig en duurzaam en hebben een lange levensduur. Ook zijn ze makkelijk te verwerken en snel te leggen. Een groot voordeel is dat zandcementdekvloeren gemakkelijk te vervangen zijn indien nodig.

Een anhydrietvloer

Een anhydrietvloer is een type dekvloer die wordt gemaakt van anhydriet, een soort kalk, samen met cement en water. Het wordt vaak gebruikt door particulieren en bedrijven in zowel woningen als  bedrijfsgebouwen vanwege zijn sterkte en duurzaamheid. Anhydrietvloeren zijn namelijk zeer sterk en hebben een uitstekende stijfheid en slijtvastheid, en bieden ook een goede warmte-isolatie. Echter, het nadeel van anhydrietvloeren is dat ze niet makkelijk te repareren zijn en niet te gebruiken op afschot. Over het algemeen is het een uitstekende optie voor vloeren in woningen en gebouwen vanwege hun lange levensduur en duurzaamheid.


Een vloeibaar zandcementvloer

Vloeibaar zandcementdekvloeren zijn gemaakt van een vloeibare samenstelling van zand, cement en water. Deze soort dekvloer is zeer makkelijk te verwerken en snel te leggen. Vloeibaar zandcementdekvloeren hebben een uitstekende sterkte en stijfheid en bieden een goede warmte-isolatie. Een groot voordeel is dat vloeibaar zandcementdekvloeren op maat gemaakt kunnen worden en makkelijk te vervangen zijn.

Bij het kiezen van de juiste dekvloer voor uw vloer is het belangrijk om te overwegen wat voor soort eigenschappen en voordelen u zoekt. Vergelijk de verschillende soorten dekvloeren door gebruik te maken van onze handige matrix!