Home / Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
Hier vind je de meestgestelde vragen over ons bedrijf en vloeren.
Wij zijn een bedrijf dat houdt van eerlijk, open en duidelijk te communiceren. Afspraak is afspraak en wanneer wij jou een offerte aanbieden is die duidelijk en zal deze niet anders zijn dan vooraf afgesproken.
Nee, AVV Vloeren is werkzaam in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Friesland, Gelderland, Utrecht en een stukje Noord-Brabant. Wij helpen je graag aan een duurzame energiebesparende dekvloer.
AVV werkt met verschillende vrachtwagen combinaties met afmetingen van 10 meter tot 14,5 meter lang. Deze vrachtwagens hebben mee sturende assen, waardoor ze bijna altijd binnen een bereik van 15 meter van het te maken project kunnen komen.
De comfortvloer is een duurzame oplossing voor het vervangen van versleten en aangetaste houten begane grondvloeren. Het is een vloer die energiebesparend is en is toepasbaar in je (oude/nieuwe) woning of kantoor bijvoorbeeld.
Met een comfortvloer creëer je een hogere energiebesparing, omdat het toegepast isolerend schuimbeton zorgt voor een optimale isolatie waarbij kou en vocht uit de ondergrond geen kans krijgen om je woning te bereiken. Je hebt dus geen last van optrekkend vocht uit de kruipruimte. Dit komt doordat wij de kruipruimte vullen met materiaal dat een isolerende werking heeft. Hierdoor bespaar je tot wel circa 20% op je bestaande energierekening!
Een comfortvloer heeft verschillende voordelen, zoals dat de methodiek van vervangen van je bestaande kruipruimte als mal gebruikt wordt voor de nieuwe vloer. Het toegepaste schuimbeton isoleert en dient vervolgens als fundament. Dit betekent dat schuimbeton 100 ton per m2 drukbelasting opnemen en kent het een isolatiewaarde van Rc 1,075 bij het toepassen van 10 cm schuimbeton.
Een heeft een isolatiewaarde van Rc 1,075 per 10 cm vloerdikte. Als je de nieuwbouwnorm wil halen met een Rc van 3,5 dan houdt je een isolatielaag van 330 mm aan. Vaak is je huidige kruipruimte diep genoeg om te voldoen aan deze eisen. Wist je dat je ook gelijk voldoet aan de normen van een hoger energielabel?
Met een comfortvloer van AVV Vloeren kun je tot wel 20% energiebesparing realiseren.
Vraag vrijblijvend een offerte aan om een antwoord te krijgen op deze vraag!
Op alle vloeren met een stabiele ondergrond kan een comfortvloer worden toegepast. Onze vloer is ongeschikt voor gebieden met natuurlijke bodemverzakking.
Isolatieschuimbeton is een materiaal dat wordt gemaakt door cement, water en vulstoffen of hulpstoffen te mengen met schuim. Naarmate het mengsel uithardt, ontstaat er een gesloten cellenstructuur die het materiaal zijn isolerende en sterke eigenschappen geeft.
De minimale dikte van isolatieschuimbeton is 10 centimeter. Voor een optimale isolatie bij een vloerrenovatie wordt echter vaak een dikte van 35 centimeter toegepast. In nieuwbouwwoningen wordt er doorgaans 39 centimeter isolatieschuimbeton gebruikt om maximale isolatie en sterkte te garanderen.
Schuimbeton is een lichtgewicht en isolerend materiaal met unieke voordelen
Schuimbeton is een veelzijdig bouwmateriaal met unieke eigenschappen die het tot een aantrekkelijke keuze maken voor diverse toepassingen in de bouw. Dankzij zijn lage dichtheid en uitstekende isolerende vermogen biedt schuimbeton tal van voordelen.
Vloerverwarming is een geavanceerde manier om je woonruimte te verwarmen. Op dagen dat het koud is, beschik je over een heerlijke leefvloer. Maar ook biedt het voordelen voor de inrichting van je woning, want je hoeft geen radiatoren meer te plaatsen.
Nee, je bent niet verplicht te kiezen voor vloerverwarming. Een een comfortvloer biedt, ook wanneer je afziet van de toepassing van vloerverwarming, een optimaal comfort en energiebesparing. De keuze of je vloerverwarming wilt toepassen, maak je altijd zelf en is niet noodzakelijk.
We starten altijd met het aanbrengen van folie in de kruipruimte. De folie zorgt ervoor dat optrekkend vocht niet in het beton kan doordringen. Daarna wordt het isolerende schuimbeton aangebracht. Heb je gekozen voor vloerverwarming? Dan worden de leidingen gelegd, voordat de afdeklaag van anhydriet wordt aangebracht. Na uithardingsproces is je comfortvloer klaar voor gebruik.
De dekvloer is gemaakt van anhydriet. Deze vloer geleidt de warmte twee keer zo goed als een traditionele cementdekvloer. Dit zorgt ervoor dat je minder stookkosten hebt voor het opwarmen van de vloer. De anhydrietvloer is de ondergrond voor de uiteindelijke leefvloer. Een anhydrietvloer is tot wel 7x sterker op het gebied van buigtreksterkte dan een zandcementvloer dat bij gepakte vloeren voordeel oplevert.
Als de anhydrietvloer is aangebracht, ben je vrij om de keuze te maken hoe je de vloer wilt stofferen.
Staat je vraag hier niet tussen?
Neem dan gerust contact met ons op via: info@avvafbouw.nl