Egalisatievloer

Egalinevloeren zijn gemaakt van repartiemortel; uitermate geschikt om oneffenheden in vloeren weg te werken. Het grote voordeel van een egalisatievloer is dat deze al na 8-10 uur beloopbaar en bewerkbaar is met diverse afwerkingen zoals bijvoorbeeld tegels of PVC.

Egalisatievloer

Egaline is een reparatiemortel. Egalisatiemortel wordt gebruikt om kleine oneffenheden in een oude vloer vlak te maken. Als je een gladde nieuwe vloer wilt maken kun je het beste kiezen om vloeren te laten egaliseren. Deze egalisatievloeren kunnen onder andere worden toegepast op vlakke bestaande, (vloeibare) zandcementdekvloeren, oude dekvloeren, anhydrietvloeren, bestaande tegelvloeren of betonnen vloer. Ook kunt u uw houten vloer egaliseren. Voorwaarde is dat deze ondergronden hard en stabiel zijn en de vloer mag geen vloeistof doorlaten. Door kleine hoeveelheden per m² kan de laagdikte variëren van 2 mm tot maximaal 12 mm. 

Afwerking van egalinevloer

Het grote voordeel van een egalisatievloer is dat de vloer weer na zo'n 8-10 uur beloopbaar en af te werken is. Na het egaliseren van de vloer kan deze op diverse manieren worden afgewerkt. Onder andere met tegels, PVC of andere soorten afwerkingen.

Vergelijking verschillende soorten vloeren egaliseren

Bekijk de verschillende eigenschappen van zowel zandcementvloeren, anhydrietvloeren als egalisatievloeren overzichtelijk in één overzicht. Vaak wordt de vraag gesteld wat de prijs per m² is; de kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren waaronder de dikte van de vloer. Helaas kan er niet gemakkelijk gesteld worden dat de prijs van de dekvloer X euro per m² kost. Uiteraard maken we graag een offerte voor u. We zullen op basis van uw wensen alles uitwerken.

Duurzame AVV producten

Duurzamer en maximale CO2 reductie

Waarom AVV afbouw?

Wij voldoen aan de strengste geluids- en mileunormen

AVV is een modern vloerenbedrijf met de focus op denken in oplossingen voor uw dekvloer(en). AVV specialiseert zich in duurzame dek- en ondervloeren. Wij leggen zowel anhydrietvloeren als cementgebonden dekvloeren. Ook een combinatie met schuimbeton en/of vloerverwarming is bij ons mogelijk. De cementgebonden dekvloeren kunnen op traditionele wijze (ZC) maar ook als vloeibare dekvloer (VZC) worden gelegd.

AVV duurzaam